Tko je četvorka povezana s pucnjavom u Splitu? Jedan je s 19 osuđen za ubojstvo

Policija je objavila i fotografije četvorice muškaraca koji se dovode u vezu s pucnjavom u Splitu u kojoj je je ozlijeđen Josip Čubelić

U Splitu je jučer, malo prije 16 sati zaprimljena dojava da je u ulici Put Skalica u Splitu došlo do pucnjave. Iz splitske policije kažu da poduzimaju sve mjere i radnje u pronalasku osoba koje se dovode u vezu s pucnjavom u kojoj je ozlijeđen, neslužbeno doznajemo, Josip Čubelić. Cijelu noć trajala je potraga koja će biti nastavljena i tijekom dana, a policija postupa i na temelju dojava građana. Policija je objavila i fotografije četvorice muškaraca koji se dovode u vezu s ovim događajem.

Kako javlja Slobodna Dalmacija dvojica muškaraca koje traži policija su rodbinski povezani, radi se o stricu Jerku Radiću i nećaku Alenu Radiću, a druga dvojica su Ante Varnica i Nenad Petrak.

Jerko Radić je sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa i sportski menadžer. U policijskim evidencijama se pojavio sa 19 godina nakon što je zajedno s Robertom Vlaićem ispred jedne diskoteke u Splitu na smrt zatukao bejzbol palicom 20-godišnjeg Ivana Perkovića. Jerko Radić je osuđen tada na devet godina, a Vlaić na osam godina zatvora. Mladić kojeg su ubili tu je večer slavio rođendan. Uhićen je 2010. godine kao pripadnik organizirane narko skupine iz Rijeke čiji članovi su uhićeni u nekoliko hrvatskih gradova. Zaplijenjeno je tada više od pet kilograma kokaina, marihuane te oružje i eksploziv, piše Slobodna.

Sa svojim nećakom Alenom Jerko je iznimno vezan jer mu je to sin starijeg brata, koji je poginuo u prometnoj nesreći dok je dječak imao tri godine. Treći brat Alen Radić zvani Major, po kojem je dječak dobio ime, ubijen je s više metaka iz pištolja u splitskoj diskoteci 1998. godine. Alen Radić ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge, ali još u dosjeu nema presuda vezanih za istovrsna kaznena djela.

Bivši kickboksač Ante Varnica  je kao K-1 borac bio iznimno talentiran, a s obitelji Radić vezan je kumstvom.

Povezivao se s obračunom ispred jednog hotela 2015. godine kada se pucalo na dva redara od kojih je jedan ranjen u potkoljenicu. Varnica nikada formalno nije prijavljen za taj događaj, a u medijima se, osim kao borac u ringu, pojavljivao i kao dečko sudionice realitija “Big Brother”.

 

Četvrti muškarac za kojim se traga je Nenad Petrak i, prema saznanjima Slobodne nema dosje, ali to nije temeljni pokazatelj uvezanosti u ilegalne poslove. Doznaju i kako je policija u službene prostorije dovela muškarca koji nije osumnjičen za događaj, ali je s njim obavljen obavijesni razgovor.

 

www.vecernji.ba