Veleposlanik NR Kine u BiH u posjeti gradu Livnu

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić primio je u radni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine nj.e. Ji Pinga sa suradnicima. Gradonačelnik je uvodnim riječima ukratko upoznao nj.e. s poviješću Livna, znamenitostima kao i prednostima livanjskog kraja u smislu ulaganja i razvijanja poslovanja stranih ulagača. Govorio je i o svim kapitalnim projektima Grada Livna kao i o konkretnim budućim vidovima suradnje s kineskim veleposlanstvom u BiH.

Veleposlanik Ping je izrazio zadovoljstvo dolaskom i upoznavanjem s livanjskim krajem te izrazio spremnost za suradnju i moguće zajedničke projektne aktivnosti u idućem razdoblju. Na sastanku je bilo riječi o projektu izgradnje vjetroparka na Ivoviku, temeljenog na tehnologiji zelenog razvoja, ocijenjenog kao jednim od najvećih projekata obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini.

kineski velep

 

 

 

 

 

Nakon susreta u uredu Gradonačelnika organiziran je posjet Mljekari Livno gdje je kineskom veleposlaniku i suradnicima ukratko predstavljena proizvodnja Livanjskog sira.  Gosti su upoznati s tradicijom proizvodnje po originalnoj recepturi sira visoke kvalitete, posebnih svojstava teksture, mirisa i okusa. Također se razgovaralo o mogućoj suradnji.

mljekara