NAPADAČ ZA KOJIM SU POLUDJELI NIJEMCI I NIZOZEMCI STIŽE U HAJDUK? BAŠ TAKAV BI TREBAO BIJELIMA…

Albion Ademi mladi je albanski reprezentativac. Sportski direktor kluba zna da ga neće zadržati.

Velike stvari očekuju se od novog sportskog direktora Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa, a njegova mreža agenata po cijeloj Europi trebala bi iznjedriti i neko pojačanje za Hajduk već ove zime. Nikoličius je vrlo tajanstven i ne otkriva nikome planove, ali u utorak se vrlo zanimljiva informacija probila do nas iz Finske. Direktor tamošnjeg prvoligaša IFK Mariehamna, Peter Mattson, otkrio je medijima da veliki interes vlada za njihovog 21-godišnjeg napadača Albiona Ademija. Riječ je o mladiću rođenom u Prištini, koji ima pet nastupa za mladu reprezentaciju Albanije, a karijeru je kroz mlađe kategorije gradio u nekoliko finskih klubova.

– Turski Trabzonspor, švicarski Basel, nizozemski AZ Alkmaar, njemački Greuther Fürth i hrvatski Hajduk iz Splita iskazali su interes za dovođenje Albiona Ademija, a neki od njih poslali su i konkretne ponude. Mislim da ga nećemo moći zadržati – kazao je direktor IFK Mariehamna, Peter Mattson, a Ademi s tim finskim klubom ima ugovor do kraja 2021.

Transfermarkt njegovu cijenu drži na 300.000 eura, Ademi je visok 173 centimetra, a primarna mu je pozicija lijevo krilo, premda može igrati i na desnoj strani, kao i na poziciji centralnog napadača. Prošle sezone imao je 22 nastupa za IFK Mariehamn i bio njegov najbolji igrač s 14 pogodaka i 3 asistencije. Sigurno profil igrača koji bi Hajduku nasušno trebao, ali očito da su u utrci za Ademijem i mnogo bogatiji klubovi kojima nije lako parirati. Međutim, ako Nikoličius ima dobru vezu s njegovim zastupnicima, možda ipak ima nade da Ademi sleti na Poljud…

HRVATSKA 1. LIGA
izvor: jutarnji.hr