Chelsea nakon novog trenera ima i novog direktora

Chelsea je u utorak objavio imenovanje Amerikanca Chrisa Juraseka za svog novog izvršnog direktora, a predsjednik zadužen za svakodnevne operacije Tom Glick trebao bi napustiti klub manje od godinu dana na toj poziciji.

U svojoj prvoj sezoni otkako ga je preuzeo Clearlake Group, Chelsea je završio na 12. mjestu u Premier ligi, što ih je dovelo do imenovanja Argentinca Mauricija Pochettina za novog trenera u ponedjeljak, a londonski klub se želi ponovno povezati s engleskim i europskim uspjesima koje je postigao poznat pod vladavinom Romana Abramoviča na Stamford Bridgeu između 2003. i 2022. godine.

Jurasek, izvršni direktor grupe Clearlake Capital američkog predsjednika i suvlasnika Bluesa Todda Boehlyja, nadgledat će sva područja poslovanja Chelseaja i odgovarati upravi zajedno sa sportskim direktorima Laurenceom Stewartom i Paulom Winstanleyjem.

“Oduševljen sam što sam se pridružio Chelseaju, klubu koji se voli i prati diljem svijeta”, rekao je Jurasek u izjavi.

Bivši menadžer Manchester Cityja Tom Glick napustit će klub nakon što je imenovan prošlog srpnja. Ranije ovog mjeseca, Guardian je izvijestio da je Chelsea angažirao odvjetničku tvrtku da istraži je li Glick postupio ispravno kada je agentu igrača rekao da ga pritužbe koje mu je uputio na ponašanje službenika kluba ne zanimaju i nisu relevantan za njegov rad.

 

vecernji.ba