Evo koliko je Zrinjski zaradio plasmanom u drugo pretkolo Lige prvaka, bh. prvak ima tri meč lopte

Nogometaši Zrinjskog sinoć su nakon velike drame nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminirali armenski Urartu i na taj način sebi širom otvorili vrata plasmanom u skupnu fazu nekog UEFA natjecanja.

Time bi Plemići postali prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je ostvario ovaj podvig, a osim toga već sada su zaradili priličan iznos novca.

Samim sudjelovanjem u Ligi prvaka klub je inkasirao 280 tisuća eura. Zahvaljujući prolasku u treće pretkolo, Plemići će dobiti dodatnih 380 tisuća eura, što znači da su do ovog momenta u Europi zaradili 660 tisuća eura.

Tu nije kraj s obzirom da bi Plemići eventualnim prolaskom protiv pobjednika duela između Slovana i Swifta dodatno napunili svoju kasu.

Prolaskom bi imali zagarantirano barem sudjelovanje u skupinama Konferencijske lige, a taj uspjeh UEFA bi pozdravila sa još 480 tisuća eura na njihovom računu.

Nema sumnje da je pred Bilbijom i ekipom zaista sjajna prilika da ispišu povijest bh. nogometa i postanu prvi klub iz naše zemlje kojem je to prošlo za nogom.

Ime narednog protivnika će saznati večeras nakon pomenutog susreta između Swifta i Slovana, a rezultat iz prve utakmice odigrane u Slovačkoj glasio je 1:1.

 

www.vecernji.ba