Rakitić: Želim novi pehar Europske lige

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji će u srijedu sa Sevillom igrati u finalu Europske lige protiv Rome, poručio je da mu je cilj opet doći do pehara tog natjecanja baš kao i 2014.

“Jako smo sretni što smo opet u velikom finalu, ali u njega ulazimo mirno. Prisutna je velika želja za pobjedom no idemo korak po korak kako bi smo uživali u svakom trenutku”, izjavio je 35-godišnji Rakitić u obraćanju medijima uoči puta u Budimpeštu.

U glavnom gradu Mađarske sučelit će se u 21 sat jedanaestoplasirana momčad španjolskog prvenstva Sevilla i šestoplasirana ekipa talijanske lige Roma.

“Atmosfera u našoj svlačionici te oko nas je izuzetno dobra i pozitivna. Moramo nastaviti rasti kao grupa jer smo svjesni što nas očekuje. Svi moramo pružiti 100 posto svojih mogućnosti da bi smo pobijedili”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Sevilla je prethodno svladala Juventus i Manchester United dok je Roma eliminirala Bayer Leverkusen i Feyenoord.

“Idemo u Budimpeštu odigrati savršenu utakmicu. Želimo opet donijeti pehar u Sevillu”, napomenuo je Rakitić kojem će to biti 50. utakmica ove sezone.

Rakitić, aktualni dokapetan Seville, već je osvojio Europsku Ligu s tim andaluškim klubom prije devet godina. Sevilla je tada u finalu u Torinu odigrala 0-0 s Benficom no slavila je boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Ove sezone, međutim, nije izgledalo da bi bijelo-crveni s juga Španjolske ponovo mogli do finala jer su tijekom prvog dijela sezone bili u zoni ispadanja iz prve lige. Momčad je uzletjela nakon što je prije dva mjeseca na klupu sjeo trener Jose Luis Mendilibar kojem je uprava dala privremeni ugovor do 30.lipnja.

“Želi li netko napraviti film o dugoj i teškoj sezoni, mogao bi snimiti film o nama”, rekao je Rakitić. “Ekipa je uvijek imala kvalitetu i samopouzdanje no novi trener je unio snagu i postavio jasne zahtjeve pred nas što je dovelo do pozitivnih rezultata”, dodao je.

Rakitić, s brojem 10 na leđima, napominje da on i suigrači više ne razmišljaju o onome što je bilo nego samo gledaju prema predstojećoj utakmici s Romom.

“Idemo ondje napunjeni samopouzdanjem”, zaključio je.

Roma, predvođena trenerom Joseom Mourinhom, prošle sezone je osvojila Konferencijsku ligu finalnom pobjedom od 1-0 nad nizozemskim Feyenoordom.

 

vecernji.ba