Proslavljen Dan grada Livna i 1131. obljetnica Datum objave: 29.09.2023.

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Livna završena je proslava 1131. obljetnice prvog spominjanja Livna i livanjskog kraja i Dan grada. Uzvanike sjednice pozdravio je i Dan grada čestitao dopredsjednik Gradskog vijeća Livna Ivan Periša. U obraćanju je pozvao kolege vijećnike na usavršavanje znanja i vještina te tolerantnost jednih spram drugih s ciljem iznalaženja zajedničkih rješenja za opći interes.

dan gr 7

 

 

 

 

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić, nakon prezentacije trenutačnih aktivnosti Gradske uprave, završenih projekata, onih koji su u tijeku i planova za budućnost, pozdravio je okupljene i čestitao Dan grada Livna. „Prioritet nam je unaprijediti svaki segment našeg društva, s naglaskom na mlade obrazovane ljude, sa stvaranjem mogućnosti da nakon studija dođu u Livno, vrate se, zasnuju svoje obitelji i svojim radom doprinose zajedničkoj boljoj budućnosti ovoga kraja“, istaknuo je u obraćanju gradonačelnik te dodao da će prioritet u radu i u buduće biti unaprjeđenje grada i naselja izgradnjom povjerenja, izgradnjom infrastrukture te stvaranjem uvjeta potencijalnim ulagačima.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Livna povodom Dana grada sudjelovali su i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto kao i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti.  „Lijepo je biti u svom gradu i uvijek su to posebni osjećaji, a na poseban način osjećaji su takvi kada ste u svom gradu i obilježavate Dan grada s ponosom i ovako svečano. Imat ćemo prilika raditi na zajedničkim programima i na dobro svih onih koji žive kako u ovom gradu i kraju, tako i u našoj Domovini Bosni i Hercegovini“, kazala je u prigodnom obraćanju Krišto.

dan gr2dan gr 5

 

 

 

 

 

Svečanost su uveličali članovi Gradske limene glazbe HKUD Dinara, mješoviti pjevački zbor Duman i livanjske mažoretkinje. U crkvi Svih svetih služena je sveta misa a kod Spomenika poginulima za slobodu hrvatskog naroda u spomen na sve poginule branitelje položeni su vijenci i upaljene svijeće.

dan gr 6

dan gr3