Krišto i Young-joo o mogućnostima jačanja bilateralne suradnje Bosne i Hercegovine i R Koreje

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i zamjenica predsjednika Nacionalne skupštine Republike Koreje Kim Young-joo razgovarale su danas u Sarajevu o mogućnostima jačanja bilateralne suradnje.

Istaknuto je kako dvije prijateljske zemlje nemaju otvorenih pitanja te da je otvoren prostor za jačanje bilateralne suradnje i njezino značajno unaprjeđenje u svim oblastima.

Krišto je upoznala zamjenicu Young-joo s komparativnim prednostima Bosne i Hercegovine – blizinom Europske unije i prostora CEFT-e, ljudskim potencijalima, energetskom stabilnošću i rastućim turističkim potencijalima, koje nas čine privlačnim za inozemna ulaganja.

Iskazala je interes BiH za unaprjeđenje privredne suradnje s Republikom Korejom, posebice kroz ulaganja, transfer znanja i novih tehnologija te suradnju u oblastima industrije, informatike i turizma.

Sugovornice su razmijenile mišljenja o aktualnoj političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i svijetu, a Krišto je izdvojila važnost još jače dinamike napredovanja prema EU, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

 

vecernji.ba