Apel vozačima da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima zbog visokih temperatura

Apelira se na vozače da zbog visokih dnevnih temperatura na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, da tijekom dužih putovanja prave češće pauze i da unose dovoljne količine vode u organizam. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična pretjecanja.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev. Radovi se u noćnim satima izvode i na petlji Jošanica, pa će se večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati prometovati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Danas su počeli radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17 (ulaz u Hadžiće), tako da se na ovom dijelu puta prometuje usporeno.

Zbog radova na dionici Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) promet se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta, jednim trakom.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedan trak, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrižja u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.