HNS BiH: Sve je učestalija vjerska i nacionalna netrpeljivost prema Hrvatima u BiH

“Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS BiH) najoštrije osuđuje najnoviji čin skrnavljenja katoličkih simbola Hrvata i ispisivanja grafita koji sadrže govor mržnje prema Hrvatima u Uskoplju”, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Hrvatski narodni sabor BiH još jednom podsjeća domaću i međunarodnu javnost na sve učestaliju vjersku i nacionalnu netrpeljivost prema Hrvatima u BiH, pogotovo u Srednjoj Bosni.

“Glasna šutnja dijela javnosti kad su u pitanju zločini i napadi na Hrvate Srednje Bosne je dokaz da će hrvatski narod morati sam brinuti o svojoj sigurnosti. Ovakvi činovi su rezultat višegodišnje kampanje mržnje u dijelu javnosti prema Hrvatima u BiH. Rušenje hrvatskih i katoličkih spomenika, zastava i drugih identitetskih simbola neće iskorijeniti hrvatski konstitutivni narod niti će obeshrabriti hrvatske legitimne predstavnike u njihovom cilju postizanja potpune ravnopravnosti Hrvata kao autohtonog naroda u BiH.
HNS BiH poziva nadležna tijela u BiH na poduzimanje svih nužnih mjera za sankcioniranje počinitelja zlodjela u Uskoplju i drugim mjestima. HNS BiH znat će adekvatno zaštiti hrvatski narod u BiH”, stoji u priopćenju.

 

www.vecernji.ba