Ubrzati reformu javne uprave u BiH

Zajednička platforma predstavlja politički i pravni оkvir suradnje tijela uprave svih razina vlasti u procesu reforme javne uprave u BiH. Tim dokumentom želi se odgovoriti na zahtjev Europske komisije u smislu uspostave tijela za političku koordinaciju u ovoj oblasti

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na sjednici dalo suglasnost predsjedateljici Vijeća ministara BiH Borjani Krišto za potpisivanje Zajedničke platforme o načelima i načinu implementacije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini uz dopunu na sjednici.

Prethodno je usvojena informacija Ureda koordinatora za reformu javne uprave o pripremi ove platforme, s ciljem ubrzanja reforme javne uprave u BiH.

Zajednička platforma predstavlja politički i pravni оkvir suradnje tijela uprave svih razina vlasti u procesu reforme javne uprave u BiH. Tim dokumentom želi se odgovoriti na zahtjev Europske komisije u smislu uspostave tijela za političku koordinaciju u ovoj oblasti, priopćeno je iz Vijeća ministara nakon sjednice.

Koordinacija na političkoj razini je povjerena Koordinacijskom odboru za reformu javne uprave, koji čine predsjedateljica Vijeća ministara BiH, predsjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske i gradonačelnik Brčko distrikta BiH, kao predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH i resorni ministri svih razina vlasti u ovisnosti o točki dnevnog reda o kojoj se raspravlja, vodeći računa o nacionalnoj zastupljenosti svih konstitutivnih naroda u BiH.

 

www.vecernji.ba