Službeno: Hajduk doveo novog igrača. Na Poljud stigao bivši nogometaš Bayerna

Nekadašnji igrač Stuttgarta, Uniona iz Berlina i njemačkog velikana Bayerna stigao je u Split

22-godišnji ofenzivac Leon Dajaku potpisao je ugovor s Hajdukom nakon što je prije njega stigao Zvonimir Šarlija. Prošlu sezonu igrao je u redovima Sunderlanda u Championshipu, a drugu polovicu sezone proveo je na posudbi u švicarskom prvoligašu St. Gallenu za koji je upisao 13 nastupa. Leon je rođen 12. travnja 2001. godine Waiblingenu u Njemačkoj, a produkt je Stuttgartove akademije nogometa u kojoj se zadržao sve do 2019. godine kada ga je ostvario transfer u Bayern. pišu na web stranici Hajduka.

Dajaku je upisao dva službena nastupa za prvu momčad Stuttgarta, zatim je preko 40 puta igrao za Bayern II te je dva puta zaigrao za prvu momčad Bayerna. Uslijedio je transfer u Union Berlin, a zatim i odlazak u engleski Sunderland za koji je upisao 37 nastupa. Prošao je selekcije i bio igrač reprezentacije Njemačke u kategorijama od U-17 do U-20.

– Radi se o igraču koji je prošao kompletno nogometno školovanje u akademijama VfB Stuttgart i FC Bayern, igrao je za mlađe uzraste njemačke reprezentacije te je bio označen kao izuzetno talentiran nogometaš i veliki potencijal za seniorsku razinu nogometa. Profil je polivalentnog napadača koji može pokriti više pozicija, od krilnog do centralnog napadača ili “lažne devetke”. Zbog navedenih karakteristika može odgovoriti zahtjevima u različitim sustavima. Sigurno je da će mu trebati kraći period adaptacije na momčad i ligu za postizanje optimalnog potencijala koji neosporno posjeduje. Izuzetno je kompetitivan, energičan i pokretljiv tip igrača s vrlo izraženim mogućnostima igre u visokom intenzitetu – opisao je novog igrača sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

– Sjajno je biti ovdje, odličan prvi dojam o klubu i gradu. Ja sam mladi igrač s mnogo vatre u sebi, koji voli nogomet i igranje za velike klubove. Počeo sam igrati u Njemačkoj, prvi veliki koraci su bili u Stuttgartu i Bayernu, zatim sam otišao u Englesku gdje sam igrao za Sunderland. Sve to mi je pomoglo da steknem iskustvo, nekad je bilo bolje, nekad lošije, ali sad sam mnogo zreliji nakon što sam prošao spomenute klubove. Imam puno prijatelja u Hrvatskoj, znam puno o Hajduku, njegovim navijačima i zaista sam sretan što sam ovdje. Već od prije znam Sahitija koji je iz moje zemlje, znam za Livaju koji je igrao za Hrvatsku reprezentaciju. Sretan sam zbog dolaska u Hajduk, dat ću sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo svi zajedno imati odličnu sezonu – prvi su Leonovi dojmovi nakon potpisa za Bijele.

 

www.vecernji.ba