Slovenci odličnim nastupom ušli u finale, prozvali ih posljednje!

Prva prozvana zemlja je Albanija! Drugi je Cipar, a treća prozvana zemlja Estonija. Četvrti finalist je Belgija, a peta Austrija. Šesta zemlja je Litva, sedma Poljska, osma Australija, deveta Armenija i kao posljednja Slovenija! Njima će se u subotu pridružiti još deset zemalja, među kojima i Hrvatska

U Liverpoolu je održana  druga polufinalna večer Eurosonga, tijekom koje se pjesmama predstavitlo 16 država: Danska, Armenija, Rumunjska, Estonija, Belgija, Cipar, Island, Grčka, Poljska, Slovenija, Gruzija, San Marino, Austrija, Albanija, Litva i Australija. 

U finale su se plasirale Albanija, Cipar, Estonija. Belgija, Austrija. Litva,Poljska, Australija, Armenija i kao posljednja Slovenija!

Hrvatski predstavnici Let 3 uspjeli su se u utorak plasirati u finale iz prvog polufinala, a osim njih, dalje su također prošli i predstavnici Moldavije, Švicarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske, Srbije i Norveške.

I drugo polufinale vodile su dvije svjetski poznate Britanke, glumica Hannah Waddingham i pjevačica Alesha Dixon, te ukrajinska pjevačica Julia Sanina. Njima će se u subotu pridružiti i slavni voditelj Graham Norton.

 

www.vecernji.ba