Plenković čestitao Kutleši: Vjerujem u nastavak kvalitetne suradnje

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku novom zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši koji će naslijediti dosadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića te izrazio uvjerenje da će se nastaviti kvalitetna suradnja Vlade i Katoličke Crkve na dobrobit građana.

„Preuzvišeni oče nadbiskupe, s iskrenom radošću čestitam Vam na časnoj i odgovornoj službi koju Vam je povjerio Sveti Otac papa Franjo kao nasljedniku dosadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Vaš životni i svećenički put, kao i iskazana briga za pastoral koju ste uvijek iskreno pokazivali, jamstvo su da ćete i kao zagrebački nadbiskup nastaviti odgovorno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje u Crkvi u Hrvata”, napisao je Plenković.

Naglasio je i da se raduje njegovoj novoj službi te mu je poželio obilje snage i uspjeha na mjestu zagrebačkog nadbiskupa. “Vjerujem da ćemo nastaviti kvalitetnu suradnju i dijalog između Vlade i Katoličke Crkve na dobrobit hrvatskih građana”, poručio je i još jednom i još jednom čestitao Kutleši u ime hrvatske Vlade i svoje osobno ime.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zahvalio je kardinalu Josipu Bozaniću na iznimnom doprinosu koji je dao u više od 25 godina obavljanju nadbiskupske službe, kao i na ostvarenoj suradnji i povjerenju između Vlade i Katoličke Crkve.
vecernji.ba