Krišto zahvalila Brnabić na potpori koju Srbija kontinuirano pruža lokalnim zajednicama u BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se u Mostaru s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Na sastanku je ocijenjeno da je suradnja dviju zemalja na visokoj razini posebice u oblasti gospodarske i robne razmjene i turizma, ali i u ostalim oblastima suradnje, te da ima prostora za daljnje unaprjeđenje i rast bilateralnih odnosa.

Predsjedateljica Krišto je zahvalila premijerki Brnabić na potpori koju Republika Srbija kontinuirano pruža lokalnim zajednicama na entitetskoj razini i bh. razini kroz izgradnju lokalne infrastrukture, škola, vrtića i zdravstvenih ustanova koje su neophodan uvjet za bolji i kvalitetniji život svih građana.

Premijerka Brnabić je kazala da Bosna i Hercegovina ima prijatelja u Republici Srbiji i da će tako ostati i ubuduće, te da će se zalagati za daljnju suradnju na zajedničkim projektima na dobrobit građana obiju država. Istaknula je da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da je otvorena za razvitak dobrosusjedskih odnosa, što obuhvata suradnju i s državnim, i s entitetskim vlastima.

Na kraju susreta predsjedateljica Krišto je izrazila zadovoljstvo jer premijerka Brnabić s izaslanstvom Srbije svojim redovitim posjetama Mostarskom sajmu gospodarstva iskazuje potporu rastu i razvitku gospodarske suradnje dviju prijateljskih zemalja što je od neprocjenjive važnosti za kvalitetnu uspostavu i provedbu projekata od regionalnog značaja, navodi se u priopćenju Generalnog tajništva Vijeća ministara BiH.

 

www.vecernji.ba