Na Mostarski sajam dolazi BATM, vodeći pružatelj tehnologija za biomedicinu i mrežne sustave

Zahvaljujući suradnji i povezivanju s Gospodarskom komorom Države Izrael u BiH, koju vodi Amir Gross Kabiri, koji je i predsjednik M. T. Abraham Groupa, kompanije koja je sinonim uspjeha u BiH, dolazak ovako velike i tehnološki napredne tvrtke otvara nove perspektive i mogućnosti

Na ovogodišnji, 24. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, a čiji je partner Država Izrael, dolazi i svjetski uspješna izraelska tvrtka BATM, koja je vodeći pružatelj tehnologija u stvarnom vremenu za mrežna rješenja i biomedicinske sustave.

Zahvaljujući suradnji i povezivanju s Gospodarskom komorom Države Izrael u BiH, koju vodi Amir Gross Kabiri, koji je i predsjednik M. T. Abraham Groupa, kompanije koja je sinonim uspjeha u BiH, dolazak ovako velike i tehnološki napredne tvrtke koja ima iznimno veliko iskustvo i znanje u području laboratorijske dijagnostike, ali i mrežnih sustava, otvara nove perspektive i mogućnosti, a poglavito kada govorimo o medicini, novim tehnologijama, komunikaciji…

Ako se pogledaju informacije o kompaniji BATM, njezinim rezultatima i odjelima koji se bave primjenom visokotehnoloških rješenja, prisutnost na Mostarskom sajmu svakako će značiti mnogo i iz kuta zdravstvenog sustava u BiH, čiji će predstavnici moći iz prve ruke vidjeti i upoznati se s najvećim dosezima u kontekstu medicinske dijagnostike, odnosno identifikacije specifične bolesti, što pak dovodi i do bržeg i učinkovitijeg liječenja.

Laboratoriji i uspjeh

BATM kao kompanija djeluje kroz dva odjela: Biomedicinski odjel i Networking & Cyber odjel. Ova dva odjela izgrađena su na stvaranju snažnog intelektualnog vlasništva potpomognutog snažnim patentima. Ovo je temelj za razvoj BATM-ovih vodećih na tržištu, inovativnih i troškovno učinkovitih rješenja u odgovarajućim područjima odjela.

Odjel za biomedicinu usmjeren je na to da postane vodeći dobavljač dijagnostičke laboratorijske opreme, kao i inovativnih proizvoda za obradu biološkog patogenog otpada u medicinskoj, poljoprivrednoj i farmaceutskoj industriji. Na području laboratorijske dijagnostičke opreme Grupa je razvila vlastitu opremu i reagense koji su joj omogućili rast na različitim tržištima i uspostavljanje sve veće baze kupaca. Dok nastavlja s inovacijama i povećava svoju prisutnost na tradicionalnim tržištima, Grupa BATM ulaže, izravno i putem zajedničkih ulaganja, u razvoj najnaprednije molekularne biotehnologije. Trenutačna visokopouzdana, brza i jednostavna oprema za male dijagnostičke laboratorije i dijagnostičke jedinice prodaje se prvenstveno laboratorijima na tržištima u razvoju, kao što su Kina, Meksiko, Brazil i druga svjetska tržišta, koja imaju značajan potencijal za rast.

Jedinica prodaje instrumente kao i pripadajuće reagense i potrošni materijal. Ador, pridružena tvrtka Bio-Medical Division BATM-a, razvija jedinstveno dijagnostičko rješenje, kombinirajući molekularnu dijagnostiku i brze testove unutar istog kompaktnog, mobilnog i lakog za korištenje stroja (čitača). Sustav koristi patrone s mikromrežama (ploče) kako bi omogućio brzu identifikaciju specifične bolesti ili infekcije od uzorka do odgovora. Grupa vjeruje da će to omogućiti liječnicima da pruže daleko brže i učinkovitije liječenje. Grupa namjerava ciljati na vodeće bolnice kako bi pokazala snagu rješenja i iskoristila svoju široku partnersku mrežu za daljnji marketing.

Uz značajno ciljno tržište za čitače, Grupa će moći proširiti svoje ciljane tržišne segmente razvojem panela za nova područja bolesti. Ador trenutačno razvija panele za meningitis, tropske zarazne bolesti i bolničke zarazne bolesti, a zatim će se proširiti na druge. Ostala inovativna rješenja odjela tretiraju patogeni i medicinski otpad u laboratorijima i bolnicama te u farmaceutskim proizvodnim pogonima i za poljoprivredne primjene (osobito za siguran tretman ostataka peradi tijekom procesa prerade). Ova rješenja temelje se na jedinstvenoj patentiranoj tehnologiji integriranog sterilizatora i drobilice (“ISS”) koju koristi i preporučuje SZO (Svjetska zdravstvena organizacija).

Mrežne funkcije

Divizija je također distributer vodećih robnih marki ostale dijagnostičke opreme i medicinskih potrepština, posebice u istočnoj Europi. To uključuje pružanje analitičkih i dijagnostičkih testova trećih strana, što pomaže u razvoju tržišnih kanala za vlastita dijagnostička rješenja BATM-a i odnosa s tvrtkama prve razine.

Odjel za umrežavanje i kibernetiku usmjeren je na to da postane vodeći pružatelj virtualizacije mrežnih funkcija (“NFV”), rješenja za pristup ethernetu i MPLS-u te nadzor kibernetičke mreže. U jedinici za umrežavanje, ova Grupa zadovoljava široku potrebu za pristupnim rješenjima stalno rastućim mobilnim tržištima i tržištima u oblaku, kao i za žičanu infrastrukturu. Odjel blisko surađuje s klijentima i partnerima na definiranju potreba u mrežama temeljenim na oblaku, NFV-u i naprednim pristupnim rješenjima. Grupa namjerava iskoristiti svoje tehnološko vodstvo kako bi prodrla među operatore prve razine i razvila rješenja usmjerena na područja rasta, uključujući 5G, MEC, IoT, Cloud i Enterprise.

U Cyber jedinici Grupa je usmjerena na pružanje rješenja za nadzor mreže i usluga za velike mreže, prvenstveno one koje koriste 10/40/100GE. Primarni ciljni su klijenti vladine organizacije u Europi, Aziji i Pacifiku. Networking and Cyber poslovni model temelji se na prodaji rješenja koje kombinira integrirani hardver i sofisticirani softver. Grupa proširuje svoja ulaganja u proizvode temeljene na softveru, za koje očekuje da će rezultirati većim obujmom prihoda od licenciranja softvera u nadolazećim godinama.

Dolazak jedne kompanije ovoga ranga u Mostar događaj je koji s nestrpljenjem očekuju svi oni upućeni u značaj tehnoloških rješenja koja poboljšavaju kvalitetu života u mnogim područjima. Prisutnost na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru idućega tjedna bit će i izvrsna prilika za otvaranje suradnje s kompanijom od koje bosanskohercegovački stručnjaci mogu naučiti mnogo. BATM će upravo na Sajmu gospodarstva u Mostaru imati prezentaciju i predavanje o svojim najnovijim dostignućima. Nove tehnologije, inovativni pristupi problematici, rješenja kroz primjernu novih metoda – sve su to segmenti kojima ova kompanija pomiče granice biomedicinske znanosti. A kada se tomu dodaju i napredni pristupi u kontekstu mrežne infrastrukture, počevši od virtualizacije pa do rješenja za mobilna tržišta, jasno je kako građane BiH, ali i poslovnu i akademsku zajednicu očekuje susret s tehnološkim gigantom koji otvara nove perspektive razvoja.

vecernji.ba