Kordić: Dolazak Hiltona veliki dobitak za grad na Neretvi

“Kad vidite vizit kartu kompanije koja dolazi shvatate da je to jedan veliki svjetski brend, kompanija koja je među 100 najpoželjnijih i to je veliki dobitak za Mostar, za turizam, za promociju i vidljivost Mostara na svjetskoj karti turističkih destinacija“, kazao je Kordić.

Na lokaciji hotela Neretva u Mostaru, na samoj obali prelijepe istoimene rijeke, gradit će se Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić za N1 ističe kako je dolazak Hiltona veliki dobitak za grad na Neretvi.

“Sretni smo i zadovoljni da se ovo događa. Kad vidite vizit kartu kompanije koja dolazi shvatate da je to jedan veliki svjetski brend, kompanija koja je među 100 najpoželjnijih i to je veliki dobitak za Mostar, za turizam, za promociju i vidljivost Mostara na svjetskoj karti turističkih destinacija“, kazao je Kordić.

Ističe kako se radi o hotelu visoke kategorije, s pet zvjezdica i sa zavidnim sadržajem.

“U hotelu će biti više restorana, prelijepa terasa koja gleda na Neretvu te bazeni. Sve ono što treba Mostaru dolazi s Hiltonom“, istaknuo je Kordi napominjući da će izgradnjom hotela i dio Mostara oko Musale dobiti izgled kakav zaslužuje.

I predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić napominje kako dolazak Hiltona svrstava Mostar među top destinacije.

“O Hiltonu ne treba posebno govoriti, isto kao i o našoj Neretvi za koju toliko čekamo da se konačno popravi i počne primati prve goste. I sada će ponovno biti simbol Mostara. Svi znate što znači Hilton u ugostiteljstvu i što će to značiti za Mostar – mi smo time, što se tiče turizma i hotelskih kapaciteta, top destinacija za sve probrane turiste“, istaknuo je Marić za N1.

I gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić navodi da će Hilton obogatiti turističku ponudu države.

“Značajno će utjecati na pozicioniranje BiH kao izuzetne turističke destinacije koja gostima ima puno toga za ponuditi što potvrđuje dolazak Hiltona na čak dvije prekrasne lokacije u našoj državi – u našem Sarajevu i u Mostaru. Hampton by Hilton Sarajevo City Centre će značajno obogatiti i upotpuniti turističku ponudu s vrhunskim sadržajem i uslugom. Izgradnja ova dva hotela otvorit će nove mogućnosti za zapošljavanje i edukaciju radne snage u turizmu, ugostiteljstvu i srodnim djelatnostima”, kazala je Karić za N1.

I ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Nasiha Pozder ističe kako je raduje dolazak Hiltona.

“Dolazak Hiltona će pomoći da našu turističku ponudu imamo na atraktivnijem i zavidnijoj razini, a i značit će za osnaživanje našeg gospodarstva. Radujem se da imamo priliku biti u rangu sa ostalim svjetskim turističkim metropolama i destinacijama, jer većina turista bira ovakve hotele, ako se ne odluče za neke naše druge atrakcije“, kazala je Pozder.

 

 

vecernji.ba