Glazbenik Jasmin Stavros preminuo nakon borbe s rakom kostiju

Za njegovu bolest saznalo se sredinom ožujka, kada je zbog bolova u leđima otišao u bolnicu. Otkad je dobio dijagnozu nalazio se na bolničkom liječenju

Glazbenik Jasmin Stavros preminuo je danas u Zagrebu u 69. godini života nakon što se posljednjih mjeseci borio s rakom kostiju, potvrdio nam jemenadžer pjevača Ljubo Šeperić. Jedva suzdržavajući suze rekao nam je kako je Stavros preminuo sinoć u 21 sat u bolnici na Jordanovcu, a uz njega je cijelo vrijeme bila njegova supruga Žarka. Kako doznajemo pogreb će biti u Splitu, a točno vrijeme i dan će biti objavljeni uskoro.

Podsjetimo, za njegovu životnu bitku saznalo se sredinom ožujka, kada je zbog bolova u leđima otišao u bolnicu, a otkad je dobio dijagnozu nalazio se na bolničkom liječenju.

– Krenulo je sve od čira na dvanaestercu. Onda su me operirali u Karlovcu. Nakon toga su ne pustili kući, međutim počela su me konstantno boljeti leđa. Nisam mogao više ništa. Zatim su me odveli u Vinogradsku, gdje su ustanovili da imam rak kostiju – kazao nam je glazbenik nakon što je vijest o njegovoj bolesti dospjela u javnost.

Nakon Vinogradske, Stavros je prebačen u KBC Rebro, gdje je išao na terapije zračenjem. U drugu bolnicu glazbenik je prebačen na vlastiti zahtjev, ali i po preporuci liječnika. No, stanje se zakompliciralo, pa je zbog toga prebačen na Jordanovac. Nažalost, bolest je bila jača i omiljeni glazbenik ipak je izgubio životnu bitku.

Opaka bolest pjevača je zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Stavros je živio na selu, u miru i skladu s prirodom, poznat je bio po zdravom životu, umjerenoj prehrani i bavljenjem sportom.  Otkako se 2008. preselio u mjestašce pokraj Jastrebarskog, uživao je u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće. Jedno je vrijeme sa suprugom svaki ponedjeljak odlazio na Japetić.

 

vecernji.hr