Dobivamo li danas Vladu? Zastupnički dom zakazao sjednicu

Na dnevnom redu će biti imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i aktualni prijedlog sastava nove Vlade FBiH predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare.

Za danas je zakazana hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nakon jučerašnje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta. Sjednica je zakazana u 14.00 sati, potvrđeno je iz parlamenta.

Na dnevnom redu će biti imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i aktualni prijedlog sastava nove Vlade FBiH predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare. Podsjetimo, visoki predstavnik Christian Schmidt priopćio je u četvrtak poslijepodne javnosti nove Odluke OHR-a. On je donio Odluku da se Vlada FBiH može formirati bez Refika Lende. ”Nisam vidio nijedan drugi formalni ili neformalni alternativni prijedlog. Osim toga bilo je dosta aktivnosti i rasprava, ali nije napravljen stvarni napredak pri pronalaženju rješenja, i moram reći da ono što mi vidimo na djelu je politički zastoj do kojega je došlo, a ne radi se o sukobu između konstutivnih naroda. Volja birača ne smije biti ignorirana”, dodao je. ”Zato sam donio Odluku kojom se deblokira imenovanje Vlade FBiH. Sa ovom Odlukom želim razbiti postojeći zastoj i omogućiti Zastupničkom domu da ispuni svoju ustavnu dužnost i glasuje o imenovanju nove Vlade FBiH. Radim ovo jer Ustav ne daje nikakav konkretan odgovor na ovu situaciju”, naveo je. ”Uveo sam i zaštitni mehanizam, koji ću pokrenut samo ako se Parlament ne složi sa promjenama Ustava u roku od jedne godine”, rekao je dalje.

 

www.bljesak.info