DJEDICA NE STAJE Za njega nema cjepiva protiv virusa Porschea: 80-godišnjak kupio 80. primjerak, Boxster Spyder

Riječ je o modelu Boxster Spyder, a automobil je preuzeo direktno iz Porscheove tvornice Zuffenhausenu

Ottocar J. je 80-godišnji umirovljenik iz Beča koji se po ničemu posebnom ne izdvaja od svojih sugrađana seniora, no ima jednu pasiju: jednostavno je lud za Porsche automobilima. Prvog je kupio 1972. godine i to je bio “Speed” žuti 911 E.

image

Ottocar J.

Porsche

Od tada ne staje i njegova se garaža punila raznim Porscheovim modelima tijekom godina. U jednom je trenutku čak bio prisiljen izgraditi posebnu halu u koju može smjestiti sve svoje primjerke iz kolekcije. Ova čudna i luda 2020. godina za Ottocara J. je svejedno bila nešto posebno: kupio je, naime, svoj 80. Porsche.

image

Ottocar J.

Porsche

Riječ je o modelu Boxster Spyder u plavoj Miami boji. Automobil je preuzeo direktno iz Porscheove tvornice Zuffenhausen, gdje mu je tvrtka dopustila da bude jedan od prvih kupaca koji je sam mogao pričvrstiti grb marke na poklopac motora. Inače, ovaj vikend trkač u slobodno vrijeme, osobno u tvornici preuzima automobile još od 1977. kad je preuzeo novi 911 Carrera 3.0.

image

Ottocar J.

Porsche

Ottocar trenutno u kolekciji ima 38 različitih Porsche modela, uključujući nekoliko trkaćih automobila, poput Porschea 917, onda 910 s rijetkim 8-cilindarskim motorom, 956, 904 i 964 Cup.

Tijekom godina posjedovao je čak devet verzija Carrere RS. Prema vlastitom priznanju, ovaj vitalni djedica govori da gušta u tome da svaki dan u mjesecu ima priliku voziti različiti Porsche, a vikendom i dva u danu uključujući 911 R i Type 991 911 Speedster.

image

Ottocar J.

Porsche

Međutim,ni jednog ne stavlja u prvi plan, pa ipak priznaje da mu je favorit 981 Boxster Spyder. Njegova hala s modelima pravo je Porsche svetište: tu su brojne memorabilije iz povijesti, kino u kojem se prikazuje film Le Mans sa Steveom McQueenom, plakati, trofeji i razni reklamni natpisi.

Ottocar ne planira usporiti ni u 80. godini, te planira čim bude prilika u Cayenneu proći Pan-American Highwayom od Aljaske do Panama Cityja.

image

Ottocar J.

Porsche

“Kad imate 80 godina, više ne razmišljate toliko o prošlosti, već više o budućnosti. Radujete se stvarima koje će tek doći ”, kaže. Svaka čast, to je pravi duh! Želimo mu još barem 80 novih porschea u kolekciji i još puno kilometara…

Izvor: Porsche