Mons. Kutleša o moliteljima krunice: ‘To je pitanje demokracije i svaki čovjek ima pravo moliti’

– Ako konkretno idemo govoriti o tim slučajevima, svaki čovjek ima pravo na molitvu. Ničija molitva i njegov način ne mora nekome drugome odgovarati. Vi i ja ćemo vjerojatno reći, mi ne bi molili na taj način. Ali postoje različita mjesta, različiti načini i zato sad ne bih ulazio u te konkretne detalje što činiti i što je stajalište – rekao je Kutleša

Novi nadbiskup zagrebački mons. Dražen Kutleša danas u 10 sati, na misnome slavlju na zagrebačkom Kaptolu, preuzima pastirski štap od nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Uoči toga događaja, mons. Kutleša dao je intervju Hrvatskoj televiziji te je između ostaloga govorio i o moliteljima „muške krunice“ na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

– Ako konkretno idemo govoriti o tim slučajevima, svaki čovjek ima pravo na molitvu. Ničija molitva i njegov način ne mora nekome drugome odgovarati. Vi i ja ćemo vjerojatno reći, mi ne bi molili na taj način. Ali postoje različita mjesta, različiti načini i zato sad ne bih ulazio u te konkretne detalje što činiti i što je stajalište. Jer je ovdje i pitanje demokracije s jedne strane. Svaki čovjek ima pravo moliti. Znam da to nije liturgijski prostor.

Logično bi bilo da bude liturgijski prostor, ali danas postoje različiti pokreti koji imaju svoje različite inicijative – odgovorio je mons. Kutleša na pitanje o molitvi krunice na glavnom zagrebačkom trgu u razgovoru s urednicom religijskog programa Antoniom Hrvatin Roth. Prijenos euharistijskog slavlja iz bogoslužnog prostora Bl. Alojzija Stepinca moći će se pratiti izravno na HRT-u te na Hrvatskom katoličkom radiju.

vecernji.ba