Blinken izrazio ozbiljnu zabrinutost šefovima suparničkih snaga u Sudanu

Blinken je naglasio odgovornost oba generala, Abdela Fattaha al-Burhana i Mohameda Hamdana Dagala, da osiguraju sigurnost civila, uključujući diplomatsko osoblje i humanitarne radnike

Američki državni tajnik Antony Blinken izrazio je “ozbiljnu zabrinutost” zbog smrti i ranjavanja sudanskih civila, u odvojenim razgovorima sa čelnicima sudanskih oružanih snaga i suparničkih paravojnih Snaga za brzu potporu (RSF), rekao je u utorak dužnosnik State Departmenta.

Borbe između redovne vojske Sudana kojoj je na čelu general Abdel Fattah al-Burhan i paravojnog RSF-a kojem je na čelu general Mohamed Hamdan Dagalo, poznatiji kao Hemedti, traju od subote.

Blinken je naglasio odgovornost oba generala, Abdela Fattaha al-Burhana i Mohameda Hamdana Dagala, da osiguraju sigurnost civila, uključujući diplomatsko osoblje i humanitarne radnike, rekao je dužnosnik State Departmenta.

U sukobu je najmanje 185 osoba izgubilo život, a više od 18.000 je ozlijeđeno, rekao je u ponedjeljak specijalni predstavnik UN-a Volker Perthes.

vecernji.ba