Danas pljuskovi s grmljavinom na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežito oblačno vrijeme. Kiša pada na istoku i sjeveroistoku Bosne i lokalno na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan-sedlo 14; Sokolac 15; Bugojno i Drvar 16; Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 17; Livno, Sarajevo i Zenica 18; Gradačac, Trebinje i Tuzla 19; Banja Luka, Mostar i Zvornik 20 i Neum i Stolac 22.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazna kiša na istoku i sjeveroistoku Bosne. Lokalni pljuskovi s grmljavinom uglavnom se očekuju na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini, rijetko u središnjim ili sjevernim područjima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jakih udara vjetra može biti na zapadu, sjeverozapadu i djelomično u centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stupnjeva.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

www.vecernji.ba