Ben Affleck još čeka “zeleno svjetlo” od Michaela Jordana

Glumac Ben Affleck još čeka “zeleno svjetlo” košarkaške legende Michaela Jordana nakon režije biografskog sportskog filma “Air”, koji se temelji na Jordanovom povijesnom ugovoru s markom cipela Nike.

Unatoč izvrsnim ocjenama kritičara i publike od njegove svjetske premijere na South by Southwest Film Festivalu u ožujku, Jordan još nije dao nikakav sud o filmu. Premijera filma je u srijedu u kinima.

“Sigurno mi ne bi bilo ugodno dalje promovirati film bez Michaelova odobrenja”, rekao je Affleck za Reuters. “Reći ću vam da je poduzet svaki korak na tom putu kako bismo bili sigurni da ima sve mogućnosti koje su mu dostupne zbog poštovanja koje gajimo prema njemu.”

Glumačka postava filma “Air” uključuje glumca “Dobrog Willa Huntinga” Matta Damona, koji je producirao film i portretirao stvarnog bivšeg direktora sportskog marketinga, Sonnyja Vaccara.

Affleck glumi suosnivača Nikea Phila Knighta, a glumica Viola Davis glumi Jordaninu majku, Deloris Jordan.

Film je prvi iz nove produkcijske tvrtke Afflecka i Damona, Artists Equity, koja ima za cilj osigurati da i glumci i ekipa imaju koristi od zarade filma.Postojala je jedna ključna uloga koju su Affleck i Damon odlučili ne ispuniti, a bila je to uloga Michaela Jordana.

“Onog trenutka kada stavite kameru na glumca i kažete ‘Hej, to je Michael Jordan’, a to nije Michael Jordan, izgubit ćete publiku, pa smo znali. Michael je previše poznat i previše znači ljudima da bi pokušali da netko drugi glumi njega u filmu,” rekao je Damon.

Umjesto odabira glumca koji će pokušati zamijeniti Jordana, “Air” prikazuje male isječke sportaševe prisutnosti, uključujući isprekidane snimke njegove igračke karijere na kraju.

Film istražuje podrijetlo popularne linije košarkaških tenisica Air Jordan iz 1980-ih koja je prikazala Jordanovu crnu siluetu kako skače s loptom u ruci na svakoj tenisici, a na kraju je postala glavni proizvod u modnoj i sportskoj industriji.

 

www.vecernji.ba