Wonderboy Thompson gleda prema borbi za titulu, no i prema Jorgeu Masvidalu

2020. godina završena je velikom pobjedom Stephena Thompsona protiv Geoffa Neala

Stephen “Wonderboy” Thompson borac je koji se može pohvaliti pobjedom u posljednjoj UFC borbi održanoj 2020. godine. Jednom tehnički prekrasnom izvedbom savladao je Geoffa Neala te potvrdio kako, unatoč tome što idućeg mjeseca puni 38, godine njemu ne predstavljaju nikakvu prepreku. Pobjedom i načinom na koji je do iste došao je potvrdio kako je i dalje u vrhu te se nada da je to prepoznao UFC i da bi se isto trebalo vidjeti po pitanju ugovaranja njegove iduće borbe. Naravno, želi nekoga bolje rangiranog od sebe, s titulom kao glavnim ciljem.

“Znam kako sam i dalje spreman boriti se protiv najboljih. Nadam se da je UFC tu istog mišljenja kao ja. U mojim posljednjim borbama, protiv vrlo opasnih protivnika, to sam i dokazao. Geoff Neal koji je bio neporažen u UFC-u, zatim niz od sedam pobjeda Vicentea Luquea. Trebali bi mi nakon toga dati nekoga s vrha”, rekao je Thompson u razgovoru s Mikeom Heckom, dodavši optimističnu najavu:

“Sposoban sam boriti se za titulu, uvjeren sam u to. Svima govorim kako će 2021. biti moja godina i da ću napokon staviti taj pojas oko moga pasa.”

Thompson se trenutno nalazi na petom mjestu ljestvice izazivača velter kategorije. Ispred njega su Jorge Masvidal, Leon Edwards, trenutni izazivač Gilbert Burns te Colby Covington, koji drži prvu poziciju. Iako je spreman prihvatiti bilo koga od navedenih, zanimljivo je kako se Stephenu najviše sviđa borba protiv onog borca kojeg je već savladao, Jorgea Masvidala. “Gamebreda” je nadmašio u studenom 2017. godine, jednoglasnom sudačkom odlukom uz dominantnu izvedbu na nogama, no zna koliko može dobiti novom pobjedom, sad kad je Jorge neizmjerno popularniji nego onda. I vjeruje kako mu može pomoći to što se i sam Masvidal nada prilici osvetiti taj poraz.

“Nadam se da je to moguće napraviti. Znam da je Masvidal nedavno bio zainteresiran za tu borbu. Prije nego se borio protiv Usmana je najavio osvajanje titule i iznio je želju kako ju želi braniti protiv mene te odmah osvetiti onaj poraz. Ja sam i dalje u njegovoj glavi. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Hoće li se on boriti protiv Colbyja? Što će se dogoditi s Leonom Edwardsom i Khamzatom Chimaevim? Tko će pobijediti u toj borbi? Također, svi s velikim zanimanjem gledaju na borbu za titulu u veljači”, iznio je do kraja svoje mišljenje.

Thompson se dva puta borio protiv Tyrona Woodleya za titulu prvaka. Prvi put se to dogodilo u studenom 2016. godine, na UFC 205 priredbi. Sjajan borba završila je bez pobjednika pa je četiri mjeseca kasnije održan revanš. Borba je tim putem bila pasivnija, no Thompson je do posljednje minute držao pobjedu u rukama. Ipak, Woodley je tada pogodio udarac kojim ga je poslao na pod, na taj mu način ukrao rundu, a time i pobjedu. Slavio je većinskom odlukom sudaca.

izvor: https://fightsite.hr/