Ivan Leko: Mi ne možemo spojiti normalan tjedan

Rijeka je u Jadranskom derbiju na Rujevici svladala Hajduk s 2:0, a Ivan Leko, očekivano, nije bio nimalo zadovoljan.

– Zasluženo smo izgubili. Rijeka je bila bolja. Znali smo da će nam biti teško. Psihološki je bilo teško pripremiti ekipu. Imali smo izostanke. Imali smo dobrih momenata. Pokušali smo, htjeli smo. Nedostajalo je izrazitih šansi. Trebamo prihvatiti da je Rijeka bila bolja – rekao je Leko.

Hajduk je primio 41 gol u prvenstvu ove sezone.

– To je ključan problem. Ne možeš biti ozbiljna ekipa ako svaku utakmicu primiš dva gola. Mi primamo golove, a naših igrača je više u šesnaestercu. Fali nam odavno obrambena grinta. To se vidi.

Vušković i Pukštas će se juniorima igrati polufinale Lige prvaka mladih, a Hajduk će u Varaždin.

– Mi ne možemo spojiti normalan tjedan. To su treninzi s 12-13 igrača. Ne veseliš se sljedećem tjednu kada znaš da neće biti normalno. Nadam se da će Vušković i Pukštas s juniorima osvjetlati obraz našeg kluba.

Rijeka se ovom pobjedom probila na treće mjesto.

– Bili smo jako, jako daleko, ali evo, mislim da smo zaslužili. Sad smo treći, imamo najviše pobjeda od svih ekipa koje se bore za europske pozicije. Nije ništa gotovo, treba igrati, svaka utakmica nosi tri boda. Nastojat ćemo osvojiti što više bodova do kraja prvenstva – rekao je trener Rijeke Jakirović.

Slijedi mu gostovanje kod Gorice, njegovog bivšeg kluba.

– Sjajnu utakmicu su odigrali, kolega Sopić ju je stvarno odlično pripremio i vidi se pobjednički gard. Naravno da to neće biti lagana utakmica za mene. Tamo sam gradio temelje, ali nema što. Profesionalac sam, moram se boriti za svoj klub i svoju momčad i mi ćemo im probati maksimalno otežati. Neće biti nimalo jednostavno – rekao je Jakirović.

 

vecernji.ba