Vijeće ministara BiH danas o stanju u oblasti migracija u BiH u prva tri mjeseca ove godine

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prva tri mjeseca 2023. godine – čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni i dopunama Odluke o uvrštavanju Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa BiH u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje 2011. – 2014. godine.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog odluke o osnivanju Koordinacijskog povjerenstva za praćenje provedbe Gender akcijskog plana BiH i Prijedlog odluke o usvajanju Gender akcijskog plana BiH za razdoblje 2023. – 2027. godine, s Operativnim planom institucija BiH za implementaciju Gender akcijskog plana Bosne i Hercegovine 2023. – 2027. godine.

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Program obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u BiH za 2023. godinu, s navedenim programom.

Pred ministrima bi se trebao naći i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve institucija BiH za 2023. godine Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine za humanitarnu misiju otklanjanja posljedica zemljotresa u Republici Turskoj.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Izvještaj o provedenom postupku za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH također je jedna od predloženih točki dnevnog reda sjednice Vijeća ministara BiH.

 

www.vecernji.ba