Učenik iz Lukavca ranije prijetio da će počiniti osvetu jer je izbačen iz škole

Zastrašujuće informacije koje se odnose na jutrošnji stravičan čin u Osnovnoj školi Lukavac Grad potvrđene su za Klix.ba. Naime, kako saznaju, učenik je pucnjavu počinio iz osvete jer je izbačen iz škole, a svoje prijetnje je i ranije najavljivao.

Bh. javnost jutros je zgrozila informacija o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad, kada je učenik u obrazovnu ustanovu stigao s pištoljem.
Tom prilikom, prema prvim informacijama ranio je nastavnika engleskog jezika koji je u teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Kako Klix neslužbeno doznaje iz istrage, maloljetnik G. M. koji je počinio pucnjavu od ranije je poznat po neprimjerenom ponašanju, a zbog lošeg vladanja iz navedene škole je prebačen u drugu.

Zbog toga je javno počeo govoriti da priprema osvetu, međutim na to su se svi oglušili. Nikakve reakcije nije bilo te je svoj naum maloljetnik rođen 2008. godine jutros proveo u djelo.

U dvorištu škole Lukavac policija obavlja uviđaja, a na mjesto događaja pristižu stalno i ekipe hitne pomoći. Zaposlenici škole se nalaze u unutrašnjosti objekta, a na mjesto događaja su stigli i predstavnici Vlade TŽ.