U BiH stiže velika promjena vremena, slijedi kiša, zahlađenje, snijeg

U BiH stiže velika promjena vremena – kiša, zahlađenje, snijeg.

Danas će biti pretežito oblačno. U jutarnjim satima kiša će biti u većem dijelu naše zemlje, a u ostatku dana lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne, sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 °C.

subotu će biti umjereno do pretežito oblačno. Tijekom dana mogući su slabi lokalni pljuskovi. U večernjim satima slaba kiša u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelomično središnjim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 °C.

nedjelju će biti oblačno s kišom ili lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planina bit će slab snijeg. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 13 do 19 °C, priopćeno je iz FHMZ-a.

Prema srednjoročnoj prognozi, promjena praćena pogoršanjem vremena očekuje se od 14. do 19. travnja, a ogleda se u čestim oborinama praćenim jakim vjetrom.

Stabilizacija vremena od 20. travnja. Od 10. do 21. travnja vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za ovo vrijeme. Tijekom jutra na planinama temperature zraka kretat će se od 1 do 6 °C, na nižim nadmorskim visinama Bosne od 3 do 7, dok će u Hercegovini biti od 4 do 9 °C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni bit će od 12 do 16 stupnjeva. Natprosječne temperature prognoziraju se od 22. travnja, na jugu bit će do 25 stupnjeva.

 

www.vecernji.ba