Rimac Automobili u dva dana crash testovima razbili dva C_Two

Iz Svete Nedelje su objavili zanimljive video zapise s crash testova svojeg najnovijeg superautomobila, čija su dva modela nedavno u dva dana prošla rigorozne testove zaletavanja u statičnu prepreku i bočnih udara pokretne rampe

Razvoj Rimčevog novog električnog superautomobila C_Two u fazi je u kojoj se računalne simulacije konstrukcije monocoque šasije provjeravaju stvarnim crash testovima. U te svrhe nedavno su u dva dana uništena dva modela ovog vozila, a sve je, dakako, zabilježeno kamerama. Iz Rimac Automobila pohvalili su se odličnim rezultatima u priloženom videu.

Odrađeni su testovi frontalnog sudara C_Two s nepomičnom preprekom zamaknutom 40%, tako da izravno udara u mjesto ispred vozača. Testovi pri brzini od 40 i 56 km/h pokazali su da deformacija kaveza oko putničke kabine gotovo da i nema, kao i da pedale ne prodiru u prostor za noge vozača, odnosno da je sigurnost putnika na vrlo visokoj razini.
Lutke su preživjele

Inženjeri Rimac Automobila iskazali su svoje zadovoljstvo ovim rezultatima i činjenicom da su stvarni rezultati u skladu s njihovim računalnim simulacijama. Lutke korištene za simulaciju putnika u ovom su slučaju “preživjele” gotovo bez ikakvih posljedica. Za sve je zaslužan dizajn prednjeg dijela automobila koji je osmišljen tako da u slučaju frontalnog sudara pretrpi maksimalnu štetu, odnosno apsorbira najveći dio energije udarca prije nego dođe do oštećenja kaveza putničke kabine.

Iz Svete Nedelje su najavili da će u svrhe rigoroznih testiranja i crash testova biti izrađeno, i uništeno, jedanaest prototipa, kako bi C_Two mogao zadovoljiti sve potrebne standarde za homologaciju na što više svjetskih tržišta.