Bugatti Bolide – punokrvni trkaći superautomobil s 1.850 KS

Bugatti je predstavio svoj novi model Bolide, za sada još u fazi prototipa i koncepta vozila koje bi trebalo biti apsolutni vrhunac vještine, tehnologije i dizajna te u kojem je sve potpuno podređeno performansama

Putem digitalne premijere Bugatti je u srijedu najavio svoj novi superautomobil, ultra sportski i moćni Bugatti Bolide. Stephan Winkelmann, predsjednik uprave Bugattija, kaže kako je njegov nalog inženjerima i dizajnerima bio da si postave pitanje “Što bi bilo…”. Ova krilatica postala je i neslužbena najava projekta danas poznatog kao Bugatti Bolide – koji odgovara na pitanja poput “Što bi bilo kada bismo iskoristili svu snagu W16 motora?” ili “Što bi bilo da smanjimo masu vozila najviše moguće?”, i slična.

Rezultat je atraktivni i vjerojatno najradikalniji superautomobil sa značkom Bugattija do sada. Dijelovi ovog bolida bit će izrađivani od ugljikovih vlakana i tehnologijom 3D ispisa printani od titana. U njemu će biti mjesta samo za dvije osobe, vozača i suvozača, smještene u posebnim trkaćim sjedalima. Jasno je, dakle, da je riječ o hibridu cestovnog i trkaćeg automobila, s prilagodljivom aktivnom aerodinamikom ali i specifikacijama koje zadovoljavaju FIA-ina pravila za službene Free Formula utrke. Tako Bolide dolazi, primjerice, s potpuno glatkim slick gumama širine čak 340 mm sprijeda i 400 mm straga.