Rakitić: Ponosan sam što se Sevilla opet bori do kraja

“Još jednom smo išli po tri boda, do posljednje minute, pa sam zadovoljan radom na terenu. Ovako moramo nastaviti dalje, zalagati se od prve do posljednje minute”, izjavio je 35-godišnji Rakitić za klupske medije.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji će za devet dana sa svojom Sevillom igrati u finalu Europske lige, rekao je da je ponosan na momčad jer se nakon boravka u zoni ispadanja vratila pobjedama.

Sevilla je prošli tjedan pred svojom publikom svladala sa 2-1 Juventus u polufinalu Europske lige, a potom u nedjelju odigrala 0-0 u gradskom derbiju sa šestoplasiranim Real Betisom.

“Još jednom smo išli po tri boda, do posljednje minute, pa sam zadovoljan radom na terenu. Ovako moramo nastaviti dalje, zalagati se od prve do posljednje minute”, izjavio je 35-godišnji Rakitić za klupske medije, prenosi Hina.

Rakitić, koji je protiv Betisa odigrao 293. utakmicu za Sevillu, postao je prije tjedan dana stranac s najviše nastupa u povijesti andaluzijskog kluba.

U nedjelju se na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan susreo s 45-godišnjim bivšim francuskim napadačem Fredericom Kanouteom koji je dosad držao taj rekod sa 290 odigranih utakmica.

“Bilo je doista lijepo vidjeti ‘Freddya’ nakon dugo vremena”, izjavio je Rakitić koji se s njim susreo prilikom ceremonije koju je organizirala Sevilla.

“Svi znamo koliko on znači ovom klubu pa sam mu zahvalan što je došao. Također i Sevilli na ovom malom znaku pažnje te našoj publici koja je prisustvovala tom posebnom danu”, dodao je Rakitić.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je uz 37-godišnjeg beka Jesusa Navasa kapetan momčadi, ponovio je koliko mu je važna Sevilla u koju se vratio u rujnu 2020.

“Svi znaju što osjećam prema Sevilli i našem gradu. Nisam mogao niti zamisliti da ću doći do ovolikog broja odigranih utakmica”, rekao je.

Rakitić je pohvalio rad trenera Jose Luisa Mendilibara, dovedenog u ožujku kao privremeno rješenje, poručivši kako bi mu uprava trebala dati novi ugovor kada istekne postojeći 30. lipnja.

“Trebamo biti ponosni na sebe, na ovu momčad, jer se borimo do kraja”, napomenuo je Rakitić koji je ove sezone upisao 48 nastupa.

Sevilla se tri kola prije kraja prvenstva nalazi na devetom mjestu, s istim brojem bodova kao osmoplasirana Girona, među 20 klubova. U Budimpešti će 31. svibnja igrati u finalu Europske lige protiv Rome.

Sevilla je izvijestila da se 19.728 njenih članova prijavilo za ulaznice za tu utakmicu, čime je premašen broj karata koje joj je organizator natjecanja UEFA stavila na raspolaganje. Iz kluba su poručili da će u utorak izvijestiti koliko je ulaznica prodano prvog dana te hoće li biti dostupnih za sve članove.

 

 

vecernji.ba