Nova pucnjava u Tuzlanskoj županiji, zaštitar nakon napada pucao na napadače

Jedna osoba ranjena je u sinoćnjoj pucnjavi koja se dogodila u Gradačcu, u Tuzlanskoj županiji kada ga je ranio muškarac, dok je druga osoba zadobila druge vrste ozljeda, saznaje portal „Avaza“.

– Bila je upotreba vatrenog oružja. Sinoć 14.06. oko 22:35 sati PS Gradačac prijavio je lice Z.B. (1960) godište iz Gradačca, inače zaštitar u jednom pravnom licu da su ga napala fizički njemu poznata lica A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrijebio vatreno oružje prema licu A.Š. kojeg je tom prilikom ozlijedio. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici PS Gradačac, služba hitne medicinske pomoći, a ozlijeđena osoba prevezena je na UKC Tuzla gdje mu je na klinici za kirurgiju ukazana medicinska pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda te je dalje upućen na kliniku za ortopediju. Međutim, on je dobio daljnje liječenje i hospitalizaciju – rekla je Adnana Sprečić, glasnogovornica MUP-a TŽ za portal „Avaza“.

Također, osoba inicijala Z.B. je upućena na UKC Tuzla jer je i on zadobio određene vrste ozljeda.

– On je odbio liječenje na UKC Tuzla i nije se uputio u bolnicu. Izlaskom na lice mjesta, patrola policije PS Gradačac je preuzela dobrovoljno predano vatreno oružje s okvirom i municijom policijskim službenicima – dodaje Sprečić

 

www.vecernji.ba