Ne odlažite kišobrane: Narednih 10 dana očekuju nas kiša i pljuskovi

Na osnovu dugoročne vremenske prognoze meteorološke službe AccuWeather, oblačno vrijeme praćeno pljuskovima zadržat će se sve do druge polovice mjeseca, točnije 19. svibnja.

Iako smo naviknuli da svibanj bude pravi proljetni mjesec, uz dosta sunčanih dana i visokih temperatura, ove godine ćemo ipak sačekati s lijepim vremenom. Kako najavljuju meteorolozi, slijedi nam razdoblje kišnih dana.

Na osnovu vremenskih izgleda koje je najavio Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), danas će u BiH, u prijepodnevnim satima, vladati umjereno do pretežito oblačno vrijeme, a poslije podne pretežito oblačno.

U jutarnjim satima pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u sjevernim područjima Bosne. U ostatku dana i dio noći kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje dok će jedino na jugu Hercegovine bez padalina. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 21, na jugu do 26 stupnjeva Celzijusa.

utorak, 9. svibnja nas ponovno očekuje pretežito oblačno vrijeme. Tijekom poslijepodneva smanjenje naoblake u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljusak se očekuju u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 12, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 supnja, piše Klix.ba.

srijedu, 10. svibnja, iz FHMZ-a najavljuju pretežito oblačno vrijeme. Poslije podne i tijekom noći kiša i pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura zraka od pet stupnjeva do 11, na jugu do 15, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 supnja.

četvrtak, 11. svibnja vladat će oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura zraka od osam do 13, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveroistoku Bosne do 21 stupanj.

Na osnovu dugoročne vremenske prognoze meteorološke službe AccuWeather, oblačno vrijeme praćeno pljuskovima zadržat će se sve do druge polovice mjeseca, točnije 19. svibnja.

Kako prognozira AccuWeather, temperature će će biti slične najavljenim temperaturnim vrijednostima FHMZ-a. Međutim, za “kratke rukave” i lijepo vrijeme morat ćemo pričekati još malo.

 

www.vecernji.ba