Livanjska Koalicija “Uvažavanje” i ŽKK Livno i ove godine organiziraju tradicionalni turnir “Košarkom za toleranciju”

S ciljem promoviranja tolerancije, uvažavanja različitosti i promoviranja kulture mira u Livnu će se u nedjelju, 4. lipnja 2023. godine s početkom u 11:00 sati održati šesti tradicionalni turnir u uličnoj košarci pod nazivom

 

„Košarkom za toleranciju“

 

Sudjeluju košarkašice iz Livna, djeca i mladi s poteškoćama u razvoju, članovi Udruge „Put u život“ – PUŽ Livno i volonteri. Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Grada Livna i Misije OESS-a u BiH.

 

Turnir mladosti i sporta bit će popraćen i humanitarnim sadržajem. Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna (Županije), kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudit će Udruga roditelja djece sa poteškoćama u razvoju PUŽ, Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članice Udruge „Bistrica“ Livno, te članovi/ce Koalicije „Uvažavanje“.

Simboličnom ‘kupnjom’ slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći ćete obitelji Alčelebić kako bi im se osigurao krov nad glavom dostojan čovjeka. Nadamo se da će uz vašu potporu i dalje pobjeđivati mladost koja je nadišla sve razlike i ljudsku uskogrudnost.

Ove godine smo odlučili da umjesto košarkaških klubova iz drugih gradova na turniru kao igrače angažiramo djecu i mlade s poteškoćama u razvoju iz Udruge „PUŽ“ a vođeni njihovom ogromnom radošću kada ih se uključi u društvena zbivanja. Tako će šest tročlanih ekipa činiti po jedan Pužić, volonter i košarkašica. Bit će i natjecanje u ‘tricama’, a nagrada najboljem/oj bit će posebne palačinke naših Pužića.

Glazbenu potporu cijelom događaja dat će „Čuvari vremena“, „Delirium“ i DJ Cobra.

 

Stoga vas pozivamo da i vi date svoj doprinos obitelji u potrebi, mladosti i toleranciji, provedete ugodno prijepodne i uživate u kolačićima dobre volje.