Lana Pudar danas pliva za svjetsko zlato

Sedamnaestogodišnja Mostarka nalazi su u odličnoj formi što je pokazala u polufinalnoj utrci u kojoj je imala najbolje vrijeme i gdje je nadmašila prvog favorita i braniteljicu naslova Summer McIntosh te Amerikanku Regan Smith

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će u Fukuoki plivati u finalu Svjetskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin, gdje će imati priliku okititi se naslovom prvakinje svijeta.

Sedamnaestogodišnja Mostarka nalazi su u odličnoj formi što je pokazala u polufinalnoj utrci u kojoj je imala najbolje vrijeme i gdje je nadmašila prvog favorita i braniteljicu naslova Summer McIntosh te Amerikanku Regan Smith.

Uz spomenute tri plivačice u finalu će se naći Japanka Airi Mitsui, Dankinja Helena Rosendahl Bach, Australka Elizabeth Dekkers, Britanka Laura Stephens i Amerikanka Lindsay Looney.

Lana Pudar će tako imati priliku okititi se prvom medaljom na svjetskim prvenstvima u olimpijskim bazinema, nakon što je osvojila bronzu na prošlom SP-u u 25-metarskim bazenima. Nositeljica je i dvije medalje na seniorskom prvenstvu u Rimu 2021., dva zlata na Mediteranskim igrama te tri zlatne medalje na nedavno završenom europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu.

Finalna utrka Svjetskog prvenstva na 200 metara delfin na rasporedu je u 13.02 sati.

www.vecernji.ba