Kilometarske kolone: Pojačan promet u smjeru mora

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Povećana je gustoća prometa između Zagreba i čvora Bosiljevo II te pred naplatom Lučko u smjeru mora. Pred naplatom Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Brinje i čvora Žuta Lokva u smjeru Dubrovnika vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona je i zastoj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora od strane čvora Zagreb zapad kolona je oko četiri kilometra, a od čvora Buzin kolona je oko osam kilometara u 8 ujutro. Na A7 Rupa-Rijeka pojačan je promet u smjeru mora, zastoji su povremeno pred naplatnim postajama Rupa.

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. U pomorskom prometu nema poteškoća.

 

www.vecernji.ba