Evo kad se igraju finala Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige

Nakon sinoćnjih uzvratnih utakmica polufinala Europske i Konferencijske lige saznali smo sve finaliste ovosezonskih UEFA-inih natjecanja.

Finala Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige igrat će se u razmaku od samo 11 dana.

Prvo će se igrati finale Europske lige u Budimpešti koje je zakazano za 31. svibnja, a u njemu će igrati Sevilla i Roma. Sevilla je u polufinalu nakon produžetka izbacila Juventus ukupnim rezultatom 3:2, a Roma je rijetko viđenim bunkerom u Leverkusenu odigrala 0:0 i obranila 1:0 iz prve utakmice u Rimu protiv Bayera.

Finale Konferencijske lige je zakazano za 7. lipnja u Pragu, a trofej će osvojiti Fiorentina ili West Ham. Fiorentina je nakon produžetka u gostima pobijedila Basel s 3:1 te prošli u finale s ukupnih 4:3, a West Ham je do utakmice za trofej stigao s dvije pobjede nad AZ Alkmaarom (2:1, 1:0), piše Klix.ba.

Posljednje europsko finale je ono Lige prvaka koje će biti održano 10. lipnja. U utorak i srijedu smo saznali finaliste Lige prvaka, a to će biti Inter i Manchester City. Inter je izbacio Milan s ukupnih 3:0 (2:0, 1:0), a City Reala s ukupnih 5:1 (1:1, 4:0).

Raspored europskih finala:

Svibanj: Europska liga, Puskas Arena (Budimpešta): Sevilla – Roma
Lipanj: Konferencijska liga, Fortuna Arena (Prag): Fiorentina – West Ham
Lipanj, Liga prvaka, Ataturk Olympic Stadium (Istanbul): Manchester City – Inter

 

 

vecernji.ba