ČETVRTA ŽRTVA NEVREMENA U HRVATSKOJ, preminuo i vatrogasac

Olujno nevrijeme koje je jučer popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu i jedan u Slavoniji. Četvrta žrtva je vatrogasac koji je bio na intervenciji u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

“Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik Zvonko Drmić preminuo je 19. srpnja u večernjim satima za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju.
poster

Hrvatska vatrogasna zajednica i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izražavaju iskrenu sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasaca”, doznajemo u HVZ-u.

U glavnom gradu Hrvatske više je desetaka ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika.

Damir Trut za HTV je rekao da je stotinjak osoba ozlijeđeno, od čega sedam teže ozlijeđenih. Tri osobe su poginule, a preminuo je nažalost i vatrogasac iz Vukovarsko-srijemske županije tijekom intervencije. Šteta je ogromna. Civilna zaštita grada Zagreba je podigla 100 pripadnika pričuve koji su na terenu uz sve druge službe koje rade na raščišćavanju grada.

Nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom u Zagrebu je nosilo sve pred sobom. Dva muškarca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo.

U tijeku je sanacija šteta i čišćenje ulica u Zagrebu nakon strašnog nevremena. Šteta se zbraja i u ostalim dijelovima Hrvatske koje je pogodilo nevrijeme.

 

www.vecernji.ba