Bijesni Putin poručio plaćenicima: Ovo je izdaja! Ovo je zločinačka avanturistička kampanja

Ruska obavještajna služba FSB pozvala je u subotu borce plaćeničke skupine Wagner da odbiju izvršiti “zločinačke i izdajničke” naredbe svog šefa Jevgenija Prigožina, a rusko Ministarstvo obrane obećalo je da se mogu predati bez posljedica.

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se javnosti nakon što je čelnik čovjek Wagner grupe Jevgenij Prigožin pozvao na rušenje ruskih vojnih vlasti.  Naime, Prigožin rekao je da se obrazloženje Kremlja za invaziju na Ukrajinu temelji na lažima ruskog vojnog zapovjedništva, koje je u četvrtak optužio da od ruskog predsjednika Vladimira Putina skriva činjenice o situaciji na bojišnici.

“Ovo je zločinačka avanturistička kampanja. Jednaka je oružanoj pobuni. Rusija će se braniti”, kazao ruski predsjednik na samom početku obraćanja javnosti.  “Borimo se za život i sigurnost naših građana i naš teritorijalni integritet”, kazao je i dodao: “To je pokušaj podmetanja nas iznutra. To je izdaja.”

“Mi se borimo protiv anarhije i kapitulacije. Ova unutarnja pobuna smrtni je udarac za nas”, kazao je i napomenuo kako su u Moskvi i drugim regijama poduzete sigurnosne mjere. Kompentirao je i navodno Prigožinovo zauzimanje vojnih pozicija u Rosotovu, navodeći kako situacija tamo ostaje “vrlo komplicirana”.

“Činimo sve da odbijem ovaj napad”, izjavio je i opisujući ga kao ubod nožem u leđa. “Oni koji su se pobunili izdali su Rusiju i pozivam sve koji su u to uključeni da prestanu s bilo kakvim sudjelovanjem u oružanim sukobima.”

Ruski predsjednik je rekao “svaka unutarnja previranja su smrtonosna prijetnja našoj državnosti za nas kao naciju; to je udarac Rusiji za naš narod i naše akcije da zaštitimo našu domovinu. Takva prijetnja će se suočiti s oštrim odgovorom.”

Ruska obavještajna služba FSB pozvala je u subotu borce plaćeničke skupine Wagner da odbiju izvršiti “zločinačke i izdajničke” naredbe svog šefa Jevgenija Prigožina nakon što je najavio osvetu ruskom vojnom vrhu, dok je rusko ministarstvo obrane objavilo da Ukrajina koristi nastali kaos u Rusiji kako bi pokrenula napade u blizini Bahmuta u istočnoj Ukrajini.

 

www.vecernji.ba