Bećirović s Milanovićem: Za BiH je važno da ima podršku Hrvatske

Bećirović je poručio da su Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska dvije susjedne i bliske države čija suradnja je važna ne samo za dobrobit građana obje države, već i za stabilnost regije i cijelog područja jugoistočne Europe.

U okviru radne posjete Republici Hrvatskoj, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je u Zagrebu s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem, kada je istaknuo da treba raditi na jačanju ekonomskih i drugih veza BiH i Hrvatske na temelju principa poštovanja neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ravnopravnosti u međudržavnim odnosima, međusobnog poštovanja i nemiješanja u unutaršnje poslove drugih država.

Poručio je da su Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska dvije susjedne i bliske države čija suradnja je važna ne samo za dobrobit građana obje države, već i za stabilnost regije i cijelog područja jugoistočne Europe.

Član Predsjedništva BiH Bećirović je posebno podvukao činjenicu da su državni organi BiH jednoglasno usvojili strateške ciljeve, a to su punopravno članstvo u NATO-u i EU. S obzirom na to da je Hrvatska članica i NATO-a i EU, za Bosnu i Hercegovinu je važno da ima i njenu podršku u realizaciji ovih ciljeva.

Podsjetio je da unapređenje prijateljskih odnosa sa susjednim državama predstavlja jedan od prioriteta vanjske politike države Bosne i Hercegovine, te da je to i jedan od prioriteta njegovog osobnog angažmana.

Član Predsjedništva BiH Bećirović je istaknuo kako je unapređenje bilateralnih odnosa na ravnopravnoj i partnerskoj osnovi u najboljem interesu i Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Tijekom susreta razgovarano je o jačanju bilateralne suradnje i u tom kontekstu rješavanju otvorenih bilateralnih pitanja. Poseban interes iskazan je za rješavanje pitanja iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa i završetka procesa državnog razgraničenja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

U fokusu razgovora bile su i teme koje se odnose na ekonomsku suradnju  i realizaciju infrastrukturnih projekata. Ponovljen je značaj unapređenja prometne  infrastrukture između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, pri čemu nastavak izgradnje koridora Vc ima poseban značaj, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

www.vecernji.ba