Barcelona konačno dovodi pravog igrača na kritičnoj poziciji?

Sjajni austrijski stoper David Alaba mogao bi ove zime, najkasnije idućeg ljeta, napustiti redove Bayerna i preseliti se u Španjolsku, točnije u jedan od dva najveća tamošnja kluba – Real Madrid ili Barcelonu.

Prema pisanju katalonskog Mundo Deportiva, ali i riječima predsjednika Herberta Hainera, Alaba neće produljiti ugovor s bavarskim divom koji je povukao svoju ponudu nakon što se austrijski stoper uopće nije javio, a sve je prethodne ponude odbio.

“Rekli smo njegovu menadžeru da želimo odgovor do kraja listopada. Ponudili smo mu dobar ugovor s obzirom na vremena koja su nastupila. Nisu se javljali do subote, a kada smo mi kontaktirali s njima, rečeno nam je da ponuda i dalje nije zadovoljavajuća. Stoga smo odlučili povući ponudu sa stola“, otkrio je Hainer.

Alabin menadžer Pini Zahavi rekao je za Sport1 da uopće nisu dobili ponudu i da su ga riječi Bayernova predsjednika zatekle. Netko u ovoj situaciji ne govori istinu…

Barcelona već nekoliko sezona prati Alabu i želi ga dovesti u svoje redove, baš kao i Real Madrid. Barca posljednjih sezona ima velikih problema u posljednjoj liniji, što je rezultiralo s nekoliko katastrofalnih poraza u posljednjim sezonama u Ligi prvaka.

Prije tri sezone Roma je nokautirala Barcelonu s 3:0, godinu kasnije Liverpool s 4:0, a minulog ljeta i Bayern s 8:2. Stoperska mjesta trenutačno su najslabiji dio Barcelonine momčadi i može se očekivati da će Katalonci već ove zime krenuti u akciju.