Stiže nova oluja u BiH: U petak nestabilno vrijeme s jakim vjetrom, kišom i grmljavinom, a u noći na subotu još jače nevrijeme

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežito sunčano vijeme, a već u petak ujutro se očekuju nestabilni vremenski uvjeti.

Prvi olujni sustav moguće da će stići u jutarnjim satima u petak, a drugi navečer (u noći na subotu), navode na Facebook stranici BHMeteo.

Drugi olujni sustav će biti izraženiji i zahvatit će veći dio naše zemlje. Donosit će prolazno jaču kišu, grmljavinu, jak vjetar te lokalno led.

Vlažan i nestabilan zrak koji pristiže sa zapada Europe u izraženoj jugozapadnoj i zapadnoj struji će večeras i tijekom petka ponovno potaknuti konvektivni razvoj oblačnosti nad sjeverom Italije.

Nad sjeverom Italije se očekuje u noći na petak formiranje prvog olujnog sustava i koji bi se u ranim jutarnjim satima premještao ka Sloveniji i Hrvatskoj.

Na svom putu u jutarnjim i prijepodnevnim satima petka moguće da će zahvatiti dio sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne donoseći prolaznu jaču kišu, grmljavinu i jak vjetar.

U petak poslijepodne većinom mirnije, pretežito sunčano, a pojava kratkotrajnih pljuskova moguća samo rijetko. Navečer, glavninom u noći na subotu (22.07.) novi olujni sustav sa zapada koji bi ovaj put prešao preko većeg dijela zemlje donoseći prolazne padaline i nevremena.

 

www.vecernji.ba