Srbijanski ministar prosvjete podnio ostavku: Dramatične slike iz škole, doživotno ću nositi kao pečat na duši

“Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutješnim roditeljima stradale djece doživotno ću nositi kao pečat na duši”, istaknuo je Ružić.

Srbijanski ministar prosvjete Branko Ružić podnio je ostavku, potvrđeno je RTS-u.

– Ostavka je osobni, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima, a u našoj regiji, vrlo često odlika slabosti, naveo je Ružić u pismu premijerki Ani Brnabić. Ružić je u pismu premijerki naveo da u smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran čovjek, u skladu s članom 23 Zakona o Vladi podnosi neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvjete i da je to, kako je naveo, jedina racionalna i časna odluka u ovim okolnostima. Dodao je da je premijerka upoznata s činjenicom da je ostavku ponudio dana kada se dogodila tragedija u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Ružić je naveo da u svjetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila državu i njezine građanke i građane u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koristi priliku da “još jednom u neizrecivom bolu izrazi najdublje saučešće najmilijima stradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi”.

“Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutješnim roditeljima stradale djece doživotno ću nositi kao pečat na duši”, istaknuo je Ružić.

Ružić je rekao da osjeća moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvali svima u obrazovnom sustavu

“Također, izražavam kolegijalnu zahvalnost osobno Vama i svim kolegicama i kolegama u Vladi Republike Srbije, kao i predsjedniku Republike na dugogodišnjoj suradnji, uzajamnom povjerenju u borbi za bolju i uspješniju Srbiju”, naveo je Ružić.

“Srbiji je potrebna mudrost, staloženost, ljubav i empatija, nikako raspirivanje konflikata i angažiranje medijskih mašinerija za te potrebe, ma sa koje strane dolazile. Srbija je jedna jedina, alternativnu državu nemamo, i zato je moramo čuvati, graditi i zaštititi u ovim turobnim trenucima”, poručio je Ružić.

Naglasio je da će osobno, u okviru svoje Socijalističke partije Srbije, nastaviti još odlučnije, čistog obraza i s ljubavlju boriti se za razvijenu, nacionalno ponosnu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu Srbiju, europskih vrijednosti.

 

www.vecernji.ba