‘Ovo daje nadu’: Sonar zabilježio zvukove lupanja s lokacije olupine Titanica

Kontakt je izgubljen 1 sat i 45 minuta nakon njezina zaranjanja

Posade koje traže podmornicu Titan koja je nestala u blizini olupine Titanica čule su zvukove lupanja u intervalima od 30 minuta, a lupanje se čulo i četiri sata kasnije nakon što su postavljeni dodatni sonarni uređaji.

Nije poznato kada se točno čulo lupanje u utorak i koliko je dugo trajalo, no prema izvješću koje je upućeno američkim vlastima, čulo se više zvukova koji daju u nadu da će nestali preživjeti, navodi se u izvješću.

 

Podsjetimo,  u tijeku je velika potraga i spasilačka operacija na Atlantiku nakon što je nestala turistička podmornica s pet osoba koja je trebala zaroniti do olupine Titanika. Američka i kanadska obalna straža traže malu turističku podmornicu s petero ljudi. Kontakt je izgubljen 1 sat i 45 minuta nakon njezina zaranjanja, objavila je američka obalna straža.

Operacija se vodi iz Bostona. Karte za osmodnevno putovanje koje uključuje vožnju brodom do mjesta potonuća Titanika i zaron podmornice na dubinu od 3800 metara stoje 250.000 dolara. Zaliha kisika mogla bi potrajati najdulje do četvrtka ujutro.

 

www.vecernji.ba