Među sudionicima fotoseminara ‘FOTOSOFIA 18’ ovoga puta i seminaristica iz Livna Jasmina Halapić

Fotosofia, besplatni seminar i workshop za naprednu fotografiju pod vodstvom i umjetničkom direkcijom hrvatskog fotografa Damira Hoyke proslavila je punoljetnost. Naime, ovo je 18. po redu Fotosofia s naglaskom na edukaciju, kreativnost i širenje umjetničkih vizija fotokreativaca.

Photo by Jasmina Halapić

 

Ovogodišnja Fotosofia održala se u Zagrebu od 12. do 17.6., a petnaest polaznika je kroz intenzivnu šestodnevnu radionicu otkrilo kako usavršiti i nadograditi svoja fotografska znanja.

Među sudionicima fotoseminara ‘FOTOSOFIA 18’, nakon provedenog natječaja koji nema teritorijalna ograničenja, ovaj put smo imali i seminaristicu iz Livna Jasminu Halapić uz 14 drugih seminarista: Nudžejma KurtićBoštjan BanfiFilip DragićKatarina HrabarBorna JakšićHana KajariNatalia KuljovskiClea LivingstonAna Marija LončarMilica MacanovićElif MartinecIvan SušanjManuela TunjićAna Vorkapić.

“Baš mi je bila i čast i gušt sudjelovati na jednoj takvoj manifestaciji koja okuplja poznate osobe na atraktivnim lokacijama i pruža predivnu priliku za proširiti poznanstva te obogatiti i usavršiti fotografsko iskustvo uz poznatog Damira Hoyku koji je odlično osmislio i vodio ovaj projekt.” – poručila je Jasmina za Radio Mango.

Photo by Jasmina Halapić

Seminaristi su imali priliku fotografirati u klubu SSI Katran, Zagreb, domaće i inozemne zvijezde: RTL-ovu televizijsku voditeljicu i urednicu Damiru Gregoret, HTV-ovu urednicu Dnevnika Niku Marjanović-Zulim,  pjevača Vladu Kalembera, komičara, glumca i voditelja Maria Petrekovića, pjevačice Sandru Bagarić i Idu Prester, TV voditelje Maju Ciglenečki, Antoniju Ćosić i Ognjena Golubića, glumce Igora Kovača, Vedrana Mlikotu i Gorana Grgića, uspješne sportaše Martina Sinkovića i Ivicu Kostelića te goste iz Bosne i Hercegovine- glumce Rijada  Gvozdena i Merimu Lepić Redžepović. Također, imali su priliku fotografirati i u Wespa Spaces, zagrebačkom coworking prostoru, kreacije modnih dizajnerica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu Patricije Bartolec, Jagode Kukulj i Kristine Stojadinović.

Fotografi su snimali Luccianu Ćebo, Karlu Dodig i Olgu Herceg, modele agencije Talia Model, dok su za šminku i styling frizura bile zadužene Željka Juričić, Lea Knežević i Monika Maček iz Callegari-talijanske škole mode i dizajna, a sve pod vodstvom Damira Hoyke i njegovih asistenata koji su također nekad i sami bili seminaristi.

Još Jasmininih fotografija možete pogledati u nastavku i na linku https://akademija-art.hr/2023/06/17/fotosofia-18-celebrity-day-slavljenicki-tulum-bez-granica/