Federalna vlada po prvi put podržava rodilje povratnice iz cijele BiH

Kako je kazao ministar Dizdar, ovo je prvi javni poziv za podršku rodiljama iz povratničke populacije, a najavio je i druge značajne projekte.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od sada će financijski podržavati rodilje iz cijele Bosne i Hercegovine koje pripadaju povratničkoj populaciji. U tom smislu, Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe objavilo je Javni poziv rodiljama povratnicama na području cijele BiH.

Kako je kazao resorni federalni ministar Nerin Dizdar, ovo je prvi javni poziv za podršku rodiljama iz povratničke populacije, a najavio je i druge značajne projekte.

-Izvjesno je da ćemo uskoro imati javnu podršku učenicima i studentima iz povratničke populacije, također na cijelom području BiH, a sredstva ćemo osigurati kroz rebalans – dodao je Dizdar.

Prilikom nedavne posjete povratnicima, ministar Dizdar je najavio podršku “koju ćemo zajedno implementirati”, a u svrhu zapošljavanja povratnika.

– Krajnja namjera je povratnike učiniti samoodrživim kroz samozapošljavanje, zapošljavanje u javnom i realnom sektoru – istaknuo je Dizdar, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

 

www.vecernji.ba