Evo koliko će Dinamo zaraditi od transfera Kovačića: ‘Pokaži svijetu do kraja kakav si’

Hrvatski reprezentativac ostvario je transfer u Manchester City, a plavi će dobiti dio financijskog kolača

Manchester City, aktualni pobjednik Lige prvaka, službeno je na svojim internetskim stranicama objavio da je novi igrač kluba hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Već je određeno vrijeme bilo poznato da će Kovačić napustiti Chelsea, ali ne i englesku Premier ligu. Znalo se kako će već dosad veliku karijeru nastaviti u Manchester Cityju koji je prošle sezone, uz Ligu prvaka, osvojio Premier ligu te FA kup.

Ranije je Kovačić prošao liječničke preglede, a klub je potvrdio kako je hrvatski vezni nogometaš potpisao ugovor na četiri godine. Hrvatski prvak Dinamo čestitao je Kovačiću na transferu u engleskog velikana, a i sami će imati financijske koristi od tog posla.  Prema propisima Uefe, klubovi u kojima je igrač proveo razdoblje od 12. do 23. rođendana dijele 5 posto vrijednosti transfera. Dinamo prema tom pravilu ima pravo na dva posto od transfera pa će tako dobiti barem 600 tisuća eura.

– Veliki Mateo Kovačić! Pogled na karijeru našeg Matea govori sve… Uz to, uspjeh koji ostvaruje s reprezentacijom znak je već sad sjajne karijere. Dragi Mateo želimo ti puno sreće i uspjeha u novom klubu! Pokaži do kraja cijelom svijetu o kakvoj osobi i igraču se radi, a onda, jednog dana, ‘zaokružimo’ ovu priču – poručili su na facebooku Dinama.

 

www.vecernji.ba